Liqueur / Lichior Este
o băutură spirtoasă distilată și innobilată cu paletă extrem de variată de
arome, de la cafea și condimente până la fructe cât mai exotice. Are un gust
care emană o serie de emoții greu de definit.
Aceasta bautura are o istorie veche de peste 7 secole, numele provine din latinescul "Liquifacere", care inseamna a dizolva. Dar ce era dizolvat si in ce? Raspunsul este fructe, coji de fructe, frunze, flori, seminte, scoarta, radacini, samburi adica aproape orice parte a unei plante care infuzata si macerata intr-un alcool, capata un gust si un parfum aparte. Asa se face ca lichiorul devine bautura preferata a femeilor. Lichiorul a fost creat de calugari - Armaud de Villeneuve, monah si alchimist grec, a fost primul care a prelucrat un lichor de plante. Asta se intampla in secolul al-XIII-lea. Bautura era insa foarte amara si se folosea in tratarea bolilor. Rolul alcolului era ca licoarea medicinala sa nu se altereze. Dupa descoperirea Americii, cand pretul condimentelor a mai scazut si au devenit mai accesibile, calugarii au inceput sa puna in lichior zahar, miere, cafea, cacao, scortisoara, vanilie, si alte plante care au adus arome noi si i-au imbunatatit mult gustul. Chartreuse si Benedictine si Chambord sunt printre cele mai vechi si celebre lichioruri iar istoria lor trebuie amintita. |
||||||
» Spirits » Liqueur / Lichior |
||||||