|
|||
Comanda instant - Franciacorta Extra Brut Audens Le Marchesine
|
|||
Franciacorta Extra Brut Audens Le Marchesine |
|||
Denumire vin: Franciacorta Extra Brut
DOCG
Tara: Italia
Producator: Le Marchesine
Regiune: Lombardia
Tip vin: Alb, Extra Brut, Metoda
Clasica
Soi strugure: Chardonnay, Pinot
Blanc, Pinot Noir
Vol. alcool: 12,5 %
Anul productiei: 2019
Temperatura de servire: 6 - 9° C
Capacitate sticla: 750 ml
Culoare:
galben pai strălucitor
Note
olfactive: amintește de aromele de coajă de citrice, fructe cu pulpă dulce,
prune, agrișe, apoi trece la note mai vegetale, frunza de viță de vie, floare
de soc și uleiuri esențiale de bergamotă, mărar și fenicul sălbatic.
Note
de degustare: excelentă, răcoritoare, plăcut uscată; componenta acidă salină
apare semnificativ, conferind suculenta
Asocieri
culinare: sushi, sashimi, preparate picante și aromate, chiar și pește crud
marinat cu ierburi.
Franciacorta extra brut produs de crama Le
Marchesine din Italia, regiunea Lombardia, este un vin spumant sec, metoda
clasică.
Culoarea deosebita a acestui vin, galben pai
stralucitor, fura privirile imediat ce este turnat in pahar. Abia dupa ce il
privesti cu atentie, poti trece la pasul urmator, sa te bucuri de notele
olfactive pe care ti le ofera: amintește de aromele de coajă de citrice, fructe
cu pulpă dulce, prune, agrișe, apoi trece la note mai vegetale, frunza de viță
de vie, floare de soc și uleiuri esențiale de bergamotă, mărar și fenicul
sălbatic..
FRANCIACORTA EXTRA BRUT
Denumire de Origine Controlată Garantată
LOMBARDIA
Recolta are loc cu selectarea în vie a celor mai
buni struguri care se culeg manual în cutii de maximum 18 kg. Vinificarea se
face în presă pneumatică cu presare moale a strugurilor întregi și separarea
fracțiunilor. După separarea statică și fizică de impuritățile mustului la
temperaturi scăzute, inocularea drojdiilor selectate are loc pentru fermentare
în rezervoare din oțel inoxidabil la o temperatură controlată. Odată ce s-a
adăugat „siropul de tiraj”, acesta este îmbuteliat, acoperit și așezat într-un
teanc pentru a doua fermentație. Urmează rafinarea sticlei pentru cel puțin 24
de luni.
|
|||